André Gasperin

 André Gasperin

Direttore Tecnico e Capo Enologo della Cantina Don Affonso e del Gruppo DG in Brasile. Si è laureato in Viticoltura ed Enologia presso l’Istituto Federale del Rio Grande do Sul a Bento Gonçalves, ha conseguito un master in Biotecnologie presso l’Università di Caxias do Sul e un MBA in Gestione Aziendale. Presidente della Giuria del concorso internazionale Brazil Wine Challenge, nella città di Bento Gonçalves. Dal 2005 al 2020 ha fatto parte dello staff tecnico dell’Esame Nazionale dei Vini. Dal 2015 è membro del Consiglio Direttivo ed è attualmente Presidente dell’Associazione Brasiliana di Enologia (ABE).


Technical Director and Chief Enologist in Don Affonso Winery and DG Group in Brazil. He is graduated in Viticulture and Enology from the Federal Institute of Rio Grande do Sul at Bento Gonçalves, and holds master’s degree in Biotechnology from the University of Caxias do Sul and MBA in Business Management. President of the Jury in the international contest Brazil Wine Challenge, in the city of Bento Gonçalves. From 2005 to 2020, he was a member of the technical staff of the National Wine Evaluation. Since 2015 he is a member of the Director Board and is currently the President of the Brazilian Association of Enology (ABE).