Mauro Paolini

 Mauro Paolini

Laureato in chimica presso l’Università di Padova nel 2011, attualmente dipendente della Fondazione Edmund Mach di San Michele all’Adige (TN) dove si occupa della determinazione qualitativa e quantitativa dei composti volatili nelle matrici alimentari. In particolare, esegue l’analisi del profilo aromatico e degli off-flavour nelle matrici enologiche come mosto, vino e distillati sia per supporto alle aziende che alle sperimentazioni di ricerca. Dal 2020 è assaggiatore ONAV di primo livello e dal 2022 si è avvicinato al mondo della grappa partecipando al primo corso ANAG.


Graduated in chemistry at the University of Padua in 2011 and currently an employee of the Edmund Mach Foundation of San Michele all’Adige (TN) where he deals with the qualitative and quantitative determination of volatile compounds in food matrices. In particular, it carries out the analysis of the aromatic profile and off-flavors in oenological matrices such as must, wine and distillates both to support companies and research trials. Since 2020 he has been a first-level ONAV taster and since 2022 he has approached the world of grappa by participating in the first ANAG course.