Paolo Barchetti

 Paolo Barchetti

dav

Diplomato presso la Scuola enologica di San Michele all’Adige nel 1981, dove risiede con la famiglia.
Dipendente provinciale presso il laboratorio chimico della Fondazione Edmund Mach, dove si occupa
della determinazione qualitativa e quantitativa dei composti volatili In particolare nelle matrici
enologiche come mosto, vino e distillati. Segue il mondo della “grappa” dai primi anni 90 con lavori di
ricerca coordinati dal dott. Versini nei vari processi di evoluzione e modernizzazione delle distillerie
trentine e nazionali. Attualmente ricopre la carica di Presidente della Commissione di assaggio per il
marchio “Trentino Grappa” presso la Camera di Commercio di Trento.


Graduated from the San Michele all’Adige wine school in 1981, where he lives with his family.
Provincial employee at the chemical laboratory of the Edmund Mach Foundation, where he works
the qualitative and quantitative determination of volatile compounds In particular in matrices
oenological products such as must, wine and distillates. He follows the world of “grappa” from the early 90s with works by
research coordinated by Dr. Versini in the various processes of evolution and modernization of the distilleries
Trentino and national. He currently holds the position of President of the Tasting Commission for
“Trentino Grappa” brand at the Trento Chamber of Commerce.